Weegdag 6 & Healthy Bounty’s

Wat was het weer een ongelofelijk leuke en drukke week!
De rode draad door deze week was vooral sporten bij mijn nieuwe thuis David Lloyd Antwerpen 😉
Op maandag testten Jolien en ik een les Pound uit, dat is een groepsles waarbij je dus letterlijk met 2 drumsticks oefeningen doet.
Sounds easy? Het was superleuk maar écht wel heavy! Wij waren goed stijf op dinsdag amai 😉
Op woensdag was het zalig mooi weer, tijd dus om een zwemmeke te doen in het verwarmde buitenzwembad. Met nadien natuurlijk de nodige ontspanning… ook niet onbelangrijk toch? 😉 Ik heb er allezins echt van genoten!

Op donderdag was ik samen met een hele groep andere bloggers en influencers uitgenodigd bij Maasmechelen Village. We kregen een rondleiding in de Village en konden de kunst van Oli B. ontdekken, hij heeft de Village namelijk in een kleurtje gestoken! Echt de moeite waard om eens te gaan kijken. We kregen een ongelofelijke goodiebag (dankbaar kindje over here!) en nadien een super leuk diner! Hopelijk hebben jullie mij donderdagavond via instagram gevolgd, dan konden jullie een beetje meegenieten 😉

Op zaterdag ging ik in de namiddag nog een les Zumba volgen en ‘s avonds op stap met mijn lieve vriendin Annelies.
Ik heb genoten van een superlekkere spaghetti bij Bavet en een moelleux van bij Quetzal (dé chocoladebar). Op zondag heb ik ook gezondigd met een stuk heerlijke apple crumble taart op het het terras van De broers van Julienne om één van mijn vrienden zijn verjaardag te vieren.

Omdat ik een beetje teveel gegeten heb dit weekend (oeps!) heb ik besloten om mijn weegdag één dagje te verplaatsen. Gisteren heb ik lekker gezond gegeten én gesport en ik kon vandaag dus met een iets beter gevoel op de weegschaal stappen 😉
Resultaat: -1kg, totaal -7 kg op 6 weken!
En dit allemaal dankzij Weight Watchers, sinds 2 weken in combinatie met sporten en ik voel me zo goed!!

Het leuke aan mijn job is dat ik vaak nieuwe mensen leer kennen, elk met hun eigen verhaal. Zo leerde ik dus ook Caroline kennen, zij maakt graag gezonde en toch lekkere dingen klaar. Ik kreeg dan ook van haar dit receptje, nadat ik deze hemelse creatie mocht proeven: Healthy Bounty’s. Ja je leest het goed 😉 en JA het smaakt even lekker als het klinkt!
Healthy Bounty’s

Ingrediënten:
– 4 handjes gemengde notenmix,ongezouten, van Albert Heijn (je mag deze hoeveelheid zowat zelf bepalen)
– 10 medjouldadels
– 4 eetlepels kokosolie
– 140 g geraspte kokos
– 2 eetlepels honing
– 225 g pure chocolade
– Siliconen-vorm met bijvoorbeeld blokjes of reepjes (maar ik neem aan dat een ronde vorm ook wel kan)

Bereidingswijze:
Laag één:
– Doe de noten samen met de dadels in een blender, het hoeft niet helemaal fijn te zijn.
– Haal het mengsel uit de blender en doe het in een kommetje.
– Voeg 2 eetlepels gesmolten kokosolie toe en meng goed.
– Verdeel het mengsel in de bakvorm en druk goed aan zodat het later een stevige bodem zal vormen.
Laag twee:
– Smelt opnieuw 2 eetlepels kokosolie en meng dit samen met de geraspte kokos en de honing in een kommetje.
– Dit mengsel dient als de middelste laag van de Bounty, verdeel dus opnieuw over de bakvom en druk aan.
Laag drie:
Tenslotte het belangrijkste 😉 : de chocolade!
– Smelt de chocolade au bain marie, en verdeel het over de bakvorm.
– Gebruik eventueel een spatel om glad af te werken, en wanneer je morst.
– Zet de bakvorm in de diepvries en laat ongeveer 1 uurtje rusten.
– Haal dan de Bounty’s uit de vorm en snijd eventueel in kleinere stukjes.
Et voila: een heerlijke en gezonde(re) snack! GENIETEN maar! 😉
Ik heb de SP niet berekend, omdat dit vaak afhangt van het merk van producten die je gebruik en in dit geval ook hoeveel noten je beslist om toe te voegen.

*Smart Points. Dit is de term voor de puntjes die je bij Weight Watchers telt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s